Aktiviteter

Røste Hyttetun & Camping ligger bare 11 km fra Røros

Det er mange muligheter for aktiviteter vår, sommer og høst med utgangspunkt i Røste Hyttetun & Camping. Vi ligger bare 200 meter fra Glåma, og 500 meter fra Nøra, som begge er gode fiskeelver.

Ut fra plassen går det skogsbilveger og stier som egner seg bra til både fot og sykkelturer.

Det ligger et badevann (Langtjønna) ca 5,5 km fra plassen. Den ligger langs en skogsbilveg som går fra plassen, eller fra riksvegen.

Populære aktiviteter nær oss

FIske

Fra campingplassen er det ca 200 meter til Glomma, 500 meter til Nøra og ca 5 km til Vangrøfta (også kalt Skrukka blandt en del fiskere). De er fine fiskeelver alle sammen. 

Vi selger fiskekort for Glåma, Nøra og nedre del av Vangrøfta i resepsjonen.

Hummelfjell Aplinsenter

For de som liker best å stå på alpinski eller kjøre snøbrett, så ligger Hummelfjell Skisenter bare 4 km fra plassen. Det er også oppkjørte skiløyper og lysløype.

Høsenfjellhytta

Plassen er et flott utgangspunkt for skiturer om vinteren. Man kan spenne på seg skiene rett utenfor hytta. Høsenfjellhytta ligger 2,5 km fra plassen, og er et fint mål å ha for skituren.

Restauranter og kafèer

Trollkroa

Trollkroa restaurant serverer alt fra pizza, pasta, kjøttretter, fisk og mye mer. Du kan også ringe og bestille takeaway. Du finner Trollkroa ved siden av The White House of Candles.

Vertshuset Røros

Vertshuset Røros har en genuin interesse for regional mat og matkultur. Restauranten ligger i hovedbygningen i Rammgården og rommer opptil 50 personer. I omgivelser inspirert av 1800-tallets borgerskapsstuer på Røros, tilbyr vi 3 -og 6-retters menyer, avstemt etter sesongens beste råvarer. Disse menyene endres for hver måned. 

Skanckebua Bar & Restaurant

Skanckebua er et innholdsrikt utested med sjel og atmosfære, beliggende midt i Røros sentrum.

Kaffestuggu

På Kaffestuggu sitter historien i veggene og skaper en unik og uformell atmosfære for de gode møtene mellom mennesker. 

Brasseriet - Røros Hotell

I Brasseriet kan du smake det beste de tilbyr av råvarer i en rolig og tilbaketrukket atmosfære.

Utistuvollen

 På Utistuvollen får du mat servering og guiding for grupper hele sommeren. Friluftsservering i fredet setertun fra 1800-tallet.

Galåvolden Gård

Galåvolden Gård regionens ledende leverandør av ferske gårdsegg og spennende gårdsmat. Den ligger 720 m.o.h. 8 km sørvest for Røros sentrum og har åpent for utsalg av mat hverdager klokken 9 - 15.

Se flere spisesteder her


Shopping

Det er to regionsentere nær Røste Hyttetun & Camping, Røros (ca. 11 km) og Tynset (ca. 40 km) Begge har nok å by på av shopping muligheter for den som ønsker det.

Domus Røros

Domus Røros er et kjøpesenter midt i sentrum. Ca. 11 km fra Røste Hyttetun & Camping.

Kjerkgata og Bergmannsgata

Kjerkgata og Bergmannsgata i Røros er to historiske gater og har mange unike butikker. 

Domus Tynset

Domus Tynset er et kjøpesenter med 12 butikker og ligger ca. 42 km fra Røste Hyttetun & Camping. 

Alti Tynset

Amfi er det største kjøpesenteret på Tynset med 20 butikker i lokalet.


Aktiviteter

Høsenfjellhytta

Plassen er et flott utgangspunkt for skiturer om vinteren. Man kan spenne på seg skiene rett utenfor hytta. Høsenfjellhytta ligger 2,5 km fra plassen, og er et fint mål å ha for skituren.
Høsenfjellhytta er åpen hver helg fra januar til etter påske, og den er åpen hele påska.

Fiske

Fra campingplassen er det ca 200 meter til Glomma, 500 meter til Nøra og ca 5 km til Vangrøfta (også kalt Skrukka blandt en del fiskere). De er fine fiskeelver alle sammen. 

Vi selger fiskekort for Glåma, Nøra og nedre del av Vangrøfta i resepsjonen.

Fisketider kan variere fra kortområde til kortområde. I Glomma, Nøra og Vangrøfta på Os er det fiske fra 15. mai til 15 september.

Hummelfjell

Hummelfjell er fjellet du ser sør for Røste Hyttetun & Camping. Det er fullt mulig å bestige det både sommer og vinter. Mer informasjon kan fåes i resepsjonen.

Doktortjønna

Doktortjønna er et sted i Røros sentrum med aktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

Åpningstider: 22. Juni til  11. Aaugust

Hummelfjell Alpinsenter

For de som liker best å stå på alpinski eller kjøre snøbrett, så ligger Hummelfjell Skisenter bare 4 km fra plassen. Det er også oppkjørte skiløyper og lysløype.

Oshallen

I Oshallen finner du Aktiviteten treningsstudio, svømmehall og fritidsklubb. Den ligger ca. 1,5 km fra oss, på andre siden av Trollkroa og The White House of Candles. For åpningstider, besøk linken under.

Hundekjøring

Husky point Røros holder til i Nørdalen ca 10 km fra plassen. Der er det muligheter for hundekjøring sommer (vogn) som vinter (kjelke).

Trontoppen

Tron er et fjell i Alvdal kommune og høyeste toppen er 1 665 moh. Du kan kjøre bil, sykle eller gå opp dit om sommeren. Fantastisk utsikt.

Forollhogna

Her området finner du et betydelig nettverk av seterveger godt egnet for sykling. Gamle stier og dyretråkk fører deg rett fra bygda og setra og opp på fjellet. Her kan du nyte roen og stillheten i naturen.

Nørdalen Natur og Kultursti

Stien ligger meget idylliskt i området rundt Langtjønna og langs med Nøra i Nørdalen.

Basecamp Os

BaseCamp Os er en frivillig forening som organiserer turer og aktiviteter i hele Nord-Østerdalen og Rørosregionen. Noen av aktivitetene de tilbyr er stisykling, fjellturer og klatring.

Langtjønna

En fin badeplass som ligger 5 km unna Røste Hyttetun & Camping. Du kan enten sykle eller gå via grusveg eller kjøre bil dit via Fv. 28.

Hest og slede

Røros Kjørelag tilbyr sledeturer i vakre omgivelser i Bergstaden Røros.


Opplevelser

Aukrustsenteret

Foruten billedkunst, inneholder senteret mange av Kjell Aukrusts fantasifulle tekniske innretninger, som en modell av «Il Tempo Gigante», bilen som er kjent fra filmsuksessen Flåklypa Grand Prix. Her er også Aukrusts figurer Solan, Ludvig og Emanuel Desperados og redaksjonen til avisen Flåklypa Tidende med kontorpulten til sportsjournalist Melvind Snerken. I Reodor Felgens verksted er en sjokolademaskin der besøkende kan lage sin egen sjokolade.

Smelthytta

I Smelthytta finner du utstillinger knyttet til Røros Kobberverks historie. Arbeidsprosesser fra gruver og smeltehytter blir presentert med bevegelige modeller, og gjør historien konkret og forståelig for barn og voksne.

Olavsgruva

Bli med på en times vandring gjennom 300 år med bergverksdrift. Turen går med guide gjennom Nyberget gruve som ble drevet på 1600-tallet og Olavsgruva som ble drevet med mer moderne metoder på 1900-tallet. 

Oddentunet

Oddentunet er et godt bevart, freda gardsanlegg, vakkert beliggende på sin opprinnelige plass i Narjordet øst i Os kommune

Røros bad og velvære

Her er det lagt til rette for velvære, med boblebad, utendørsbasseng, badstue og jacuzzi.

Jutulhogget

Jutulhogget er kjent over hele Europa. Dette er Nord-Europa's største juv, Juvet er 2,4 km langt og har en dybde på inntil 240 meter.

Rausjødalen Setermeieri

Rausjødalen Setermeieri er både Norges og Nordeuropas eldste andelsmeieri og Europas første fellesmeieri nord for alpene.

MS Fæmund II

I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II deg langs "innlandshavet" Femunden. Med sine 203 km2 og en lengde på 60 km, er Femunden Norges nest største innsjø.

Bifrost

Bifrost er et utsalg for kunst, handverk og husflidsprodukter produsert av lokale aktører som også driver utsalget på frivillig basis. Butikken ligger i sentrumsgata.


Funäsdalen

Funäsdalen  i Sverige ligger 87 km unna Røste Hyttetun & Camping, eller 1 t. 15 min. med bil.

FunäsGondolen

Gondolen tar deg rett opp til toppen av Funäsdalsberget. Der kan du nyte en herlig utsikt over Funäsdalen og områdene rundt.

Via Ferreta

Hvis du liker litt mer spenning kan du ta klatreløypa opp til toppen av Funäsdalsberget

Toppstugan

Nyt den flotte utsikten og maten på toppen av Funäsfjellen, etter å ha klatret opp, eller en tur opp med gondolen.

Se flere aktiviteter i Funäsedalen her